PRISON BREAK

 To Prison Break (επίσημος ελληνικός τίτλος: Η Απόδραση) είναι μια Αμερικανική τηλεοπτική σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Broadcasting Company στις 29 Αυγούστου 2005. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Paul ScheuringΑμερικανό σεναριογράφο και σκηνοθέτη. Ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε να προβάλλεται στις Η.Π.Α στις 21 Αυγούστου 2006 έχοντας τον τίτλο Prison Break: Manhunt

Prison Break
PrisonBreak intro.jpg
ΕίδοςΔράμα / Περιπέτεια
ΔημιουργοίPaul Scheuring
ΠρωταγωνιστέςWentworth Miller
Dominic Purcell
Amaury Nolasco
Robert Knepper
Wade Williams
William Fichtner
Sarah Wayne Callies
Paul Adelstein
Robin Tunney
Αριθμός επεισοδίων57
ΧώραΠρότυπο:US
Παραγωγή
Διάρκεια43 λεπτά
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςFox
Προβολή29 Αυγούστου 2005 - 15 Μαϊου 2009 (Η.Π.Α.)
2 Ιανουαρίου 2008 (Ελλάδα)
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttp://www.fox.com.prisonbreak/

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διαφημιστική φωτογραφία του καστ της πρώτης περιόδου

Ο Lincoln Burrows (Dominic Purcell) κατηγορείται για την δολοφονία του Terrence Steadman, αδερφού της Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Τα στοιχεία εναντίον του είναι αδιαμφισβήτητα , και έτσι καταδικάζεται σε θάνατο και στέλνεται στις Κρατικές Φυλακές Fox River. Ο αδερφός του Lincoln, Michael Scofield (Wentworth Miller), ένας δομικός μηχανικός, είναι πεπεισμένος ότι ο αδερφός του είναι αθώος και θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο απόδρασης. Διαπράττει μία ληστεία σε τράπεζα, μόνο και μόνο για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί στην ίδια φυλακή με τον αδερφό του, έχοντας χαράξει σε όλο του το σώμα με τη μορφή τατουάζ τα αρχικά σχέδια της φυλακής και άλλα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει την απόδραση. Ταυτόχρονα, η νεαρή δικηγόρος Veronica Donovan (Robin Tunney), πρώην κοπέλα του Lincoln, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια και να αποτρέψει την εκτέλεση της ποινής, όμως φαίνεται πως η συνωμοσία εναντίον του Lincoln Burrows φτάνει μέχρι και τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της Κυβέρνησης.

Ο πρώτος κύκλος τελειώνει με 22 επεισόδια.Η ιστορία συνεχίζεται 8 ώρες μετά από την απόδραση από την FOX RIVER, εστιάζοντας στα γεγονότα και τις καταστάσεις της απόδρασης. Από την σειρά λείπει η Veronica Donovan (Robin Tunney),η οποία σκοτώνεται στην προσπάθειά της να μάθει την αλήθεια για τον αδελφό της αντιπροέδρου. Εμφανίζονται στο καστ νέοι χαρακτήρες όπως ο Alexander Mahone (William Fichtner),ο οποίος είναι πράκτορας του FBI και καταδιώκει τους φυγάδες. Όλος ο δεύτερος κύκλος βασίζεται στη ζωή των φυγάδων μετά την απόδραση. Εν τω μεταξύ, η πλοκή συνωμοσίας αναπτύσσεται δεδομένου ότι «η Εταιρία» συνεχίζει το σχέδιό της για να εντοπίσει τον Λίνκολν και να τον αποτρέψει να μάθει την αλήθεια. Ένα μεγάλο μέρος της κύριας πλοκής του έργου σχετικά με τη συνωμοσία ολοκληρώνεται πριν από το φινάλε.

Με το τέλος του δεύτερου κύκλου, ο Michael Scofield (Wentworth Miller) βρίσκεται φυλακισμένος σε μια φυλακή στον Παναμά, τη Sona. Συγκρατούμενοι του είναι και άλλοι πρωταγωνιστές της σειράς όπως ο Brad Bellick (Wade Williams). Στον τρίτο κύκλο της σειράς παρακολουθούμε τις προσπάθειες του πρωταγωνιστή να αποδράσει από τη Sona, μαζί με έναν καινούργιο για τη σειρά χαρακτήρα, τον James Whistler (Chris Vance), ο οποίος καθώς φαίνεται, είναι ένα πρόσωπο που έχει μεγάλη σημασία για την "Εταιρία". Στον κύκλο αυτό εισάγονται πολλοί νέοι χαρακτήρες, όπως η Sofia Luego (Danay Garcia) που είναι το κορίτσι του James Whistler και ο Lechero (Robert Wisdom) ο οποίος κινεί τα νήματα μέσα στη φυλακή!

O Τέταρτος κύκλος της σειράς κινείται γύρω από την εκδίκηση του Michael για την εταιρεία και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν . Με τη συνεργασία του ομοσπονδιακού πράκτορα Don Shelf η A-Team προσπαθεί να ανακτήσει τη βάση δεδομένων "Scylla" που αποτελεί την δύναμη της Εταιρίας. Στην πορεία ανακαλύπτουμε ότι η μητέρα του Michael εξακολουθεί να ζει και ανταγωνίζεται με την Εταιρεία προκειμένου να αποκτήσει τη "Scylla".


netflix
netflix

Σχετικά με τον Πέμπτο κύκλο της σειράς, εμφανίζεται στην Ευρώπη το 2020, ενώ στην Αμερική έχει ήδη κυκλοφορήσει από το 2017[1]. Οι Ευρωπαίοι φαν της σειράς, μπορούν να παρακολουθήσουν πλέον όλους τους κύκλους της σειράς στο Netflix. Ο κύκλος ξεκινάει με τον "αγαπημένο" μας κακό T-Bag (Robert Knepper), ο οποίος αφήνεται μετά από χρόνια ελεύθερος από τη φυλακή! Συνάμα, τον περιμένουν εκπλήξεις μόλις επιστρέψει στον έξω κόσμο, ενώ πρόκειται να αφήσει πίσω του και ένα παλιό πρόβλημα που τον καθιστούσε αδύναμο. Ο κύκλος αυτός είναι συνυφασμένος με μία ακόμα φυλακή, αλλά και με τη ζωή του Michael Scofield, η οποία θα αποκαλύψει πολλά μυστικά και σχέδια.

Η φυλακή την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή τη φορά οι ήρωες μας, ονομάζεται Ogygia, μια φυλακή ακόμα πιο σκληρή από την Sona.Η υπόθεση λαμβάνει τόπο στην Μέση Ανατολή, όπου ο Lincoln (Dominic Purcell) και οι φίλοι του θα έρθουν αντιμέτωποι με πρωτοφανείς και δύσκολες καταστάσεις. Ο Burrows(Dominic Purcell), παραμένει σχεδόν ίδιος με τον Burrows(Dominic Purcell) που γνωρίσαμε στους προηγούμενους κύκλους. Δυστυχώς η ήρεμη οικογενειακή ζωή του δεν κράτησε για πολύ, καθώς μετά το θάνατο του αδερφού του, επέστρεψε στις "κακές" του συνήθειες.


Ο πρωταγωνιστής μας αυτή τη φορά είναι ο Kaniel Outis, δηλαδή ο Michael Scofield

Wentworth Miller), ο οποίος όχι μόνο δεν πέθανε[2], αλλά έχει γίνει κυριολεκτικά άλλος άνθρωπος.


Βλέπουμε μάλιστα την Sara (Sarah Wayne Callies), η οποία προσπαθεί να φτιάξει ξανά την προσωπική της ζωή, έχοντας πλέον νέο σύντροφο, με τον οποία μάλιστα και παντρεύτηκε. Πάραυτα όποτε έχει την ευκαιρία, μιλάει στον γιο της για τον βιολογικό του πατέρα, θυμίζοντας του πόσο σπουδαίος ήταν. Θα δούμε μια Sara(Sarah Wayne Callies) η οποία προσπαθεί για μια ακόμα φορά να προστατεύσει τα αγαπημένα της πρόσωπα και να μάχεται ενάντια στο κακό. H πέμπτη season αποτελείται από εννέα επεισόδια, για τα οποία φυσικά υπάρχει ήδη βαθμολογία και κριτική[3] από το site "rottentomatoes". Το κοινό ωστόσο φαίνεται πως ανυπομονούσε για την season αυτή, καθώς η σειρά γνώρισε τεράστια τηλεθέαση, κατατάσσοντάς την στα top ten του Netflix.

Ακολουθει το trailer του 1ου κυκλου 


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ELITE